Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDE de 23 de novembre de 2005, de la Conselleria de Justícia, Interior i Administracions Públiques, per la qual s'aprova el barem general d'aplicació als concursos de mèrits per a la provisió de places en els cossos de policia local de la Comunitat Valenciana, pel torn de mobilitat.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 5148 de 02.12.2005
Número identificador:  2005/13290
Referència Base de Dades:  6093/2005
 
  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Conselleria Justícia, Interior i Administracions Públiques
    Grup temàtic: Reglamentació, Legislació
    Matèries: Policia local
    Descriptors:
      Temàtics: policia, administració local, qualificació del personal, concurs administratiu , monografies



ORDE de 23 de novembre de 2005, de la Conselleria de Justícia, Interior i Administracions Públiques, per la qual s'aprova el barem general d'aplicació als concursos de mèrits per a la provisió de places en els cossos de policia local de la Comunitat Valenciana, pel torn de mobilitat. [2005/13290]

L'article 37 de la Llei 6/1999, de 19 d'abril, de la Generalitat Valenciana, de Policies Locals i Coordinació de Policies Locals de la Comunitat Valenciana, establix, en l'apartat primer, que els membres dels cossos de policia local podran ocupar, amb caràcter voluntari, places vacants en altres cossos de policies locals de la Comunitat en la forma determinada reglamentàriament. A continuació, els següents apartats del mateix precepte indiquen, d'una banda, que haurà de reservar-se un percentatge per a la mobilitat de les places oferides durant l'any natural, reserva que s'efectuarà, també, en la forma determinada reglamentàriament, en atenció als criteris de població i plantilla, i, d'altra banda, que els funcionaris que ocupen llocs oferits per mobilitat s'integraran a tots els efectes en el nou Ajuntament; es respectaran els drets de grau i antiguitat que el funcionari tinguera reconeguts, i cessaran, a tots els efectes, com a funcionari en l'ajuntament de procedència.

En aquest sentit, el desplegament reglamentari a què es referix la Llei 6/1999, està actualment establit pels articles 19 a 26 del Decret 88/2001, de 24 d'abril, del Govern Valencià, pel qual s'establixen les bases i els criteris generals uniformes per a la selecció, promoció i mobilitat de totes les escales i categories de les policies locals i auxiliars de policia local de la Comunitat Valenciana. En concret, l'article 20.1 de l'esmentat Decret assenyala que les convocatòries de selecció per a l'accés a llocs de treball de les distintes escales i categories dels cossos de policia local dels municipis de la Comunitat Valenciana, incloses en les corresponents ofertes d'ocupació pública de les corporacions locals, reservaran per a la seua provisió, mitjançant concurs de mèrits entre funcionaris pertanyents a altres cossos de policia local de la Comunitat Valenciana, les places que en l'annex del Decret s'establixen.

Fins al moment, en virtut del que establix la disposició transitòria novena de la Llei 6/1999, de 19 d'abril, de la Generalitat Valenciana, de Policies Locals i Coordinació de Policies Locals, romania en vigor l'Orde de 20 de gener de 1998, de la Conselleria de Presidència, per la qual s'aprovava el barem general d'aplicació als concursos de mèrits per a la provisió de places en els cossos de policia local de la Comunitat Valenciana. Dita norma no ha plantejat problemes o inconvenients de gran importància en la seua aplicació, per la qual cosa ara és procedent mantindre en essència els continguts, sense perjuí de dur a terme les modificacions necessàries per a actualitzar les seues previsions.

Per tant, en virtut del que establix l'article 35 e) de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Govern Valencià, i la disposició final primera del Decret 88/2001, de 24 d'abril, del Govern Valencià, pel qual s'estableixen les bases i criteris generals uniformes per a la selecció, promoció i mobilitat de totes les escales i categories de les policies locals i auxiliars de policia local de la Comunitat Valenciana, en relació amb el que disposa el Decret 153/2005, de 28 d'octubre, del Consell de la Generalitat, pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques, amb l'informe previ de la Comissió de Coordinació de Policies Locals de la Generalitat Valenciana, en sessió celebrada el dia 30 de juny de 2004,

ORDENE

Article 1. Àmbit d'aplicació

En el marc de les convocatòries de selecció per a l'accés als llocs de treball de les diferents escales i categories dels cossos de policia local de la Comunitat Valenciana, incloses en les corresponents ofertes d'ocupació pública, els concursos de mèrits que es convoquen per a la provisió dels llocs de treball de totes les escales i categories oferits per torn de mobilitat, seran regides per les bases que cada corporació local aprove per a cada convocatòria, tot atenent el barem establit en la present Orde.

Article 2. Mèrits computables

1. Només procedirà la valoració dels mèrits al·legats pels participants quan estos reunisquen els requisits exigits per a l'exercici del lloc, segons conste en la corresponent relació de llocs de treball aprovada i degudament publicada.

2. Seran valorats els mèrits obtinguts o en condicions d'obtindre's en la data en què acabe el termini de presentació d'instàncies per a participar en el corresponent concurs i s'han de relacionar en la sol·licitud de participació i acreditar-se documentalment.

Article 3. Resolució d'empats

En cas d'empats, s'adjudicarà la plaça al concursant que haja obtingut major puntuació en l'apartat de formació; si dita puntuació és també igual, caldrà ajustar-se a la suma obtinguda en els apartats d'antiguitat i grau; posteriorment, en cas de mantindre's l'empat, s'acudirà als mèrits específics. Si persistix l'empat, s'adjudicarà per sorteig.

DISPOSICIÓ ADDICIONAL

En allò no previst en la present Orde, hom s'atendrà al que establix el Decret 33/1999, de 9 de març, del Govern Valencià, pel qual s'aprova el Reglament de Selecció, Provisió de Llocs de Treball i Carrera Administrativa del Personal Comprés en l'Àmbit d'Aplicació de la Llei de Funció Pública Valenciana i en l'Orde de 20 de gener de 2000, del conseller de Justícia i Administracions Públiques, per la qual s'aproven els barems generals d'aplicació als concursos de mèrits per a la provisió de llocs de treball.

DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA

Els concursos la convocatòria dels quals s'haja publicat en el Butlletí Oficial de la Província amb anterioritat a l'entrada en vigor de la present Orde, seran resolts amb l'aplicació del barem aprovat en l'Orde, de 20 de gener de 1998, del conseller de Presidència, per la qual s'aprova el barem general d'aplicació als concursos de mèrits per a la provisió de places en els cossos de policia local de la Comunitat Valenciana.

S'entendran vàlides, a efectes de baremació, les notes concedides com a excel·lents en els cursos realitzats amb anterioritat a l'entrada en vigor de la present Orde. La puntuació obtinguda a l'efecte serà el resultat de la suma dels punts corresponents en el tram respectiu d'assistència i aprofitament.

DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA

Queden derogades totes les disposicions del mateix rang o de rang inferior que oposen a allò establit en la present Orde.

DISPOSICIÓ FINAL

La present Orde entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

València,23 de novembre de 2005

El conseller de Justícia, Interior i Administracions Públiques

MIGUEL PERALTA VIÑES.

ANNEX

Barem per a la valoració dels mèrits en els concursos per a la provisió de places dels cossos de la policia local, oferides per torn de mobilitat.

1. Titulació acadèmica

Fins a un màxim de 15 punts.

Seran valorades les titulacions acadèmiques acreditades pels concursants que siguen iguals o superiors a les que van ser exigides per a accedir a l'escala i categoria a què pertanguen, conforme a l'escala següent:

a) Grup A: doctor: 10 punts

Llicenciat o equivalent: 8 punts

b) Grup B: diplomat universitari o equivalent: 7 punts

c) Diplomat en criminologia: 7 punts

No seran valorats com a mèrit aquelles titulacions que figuren com a requisit per a la provisió del lloc de treball, ni aquelles que siguen imprescindibles per a la consecució d'altres de nivell superior. En la puntuació d'accés a la Universitat només se'n computarà una.

2. Grau personal

S'adjudicarà un màxim de 3 punts per la possessió d'un determinat grau personal consolidat dins de la carrera administrativa de la forma següent:

a) Per posseir un grau personal superior al nivell del lloc sol·licitat: 3 punts.

b) Per posseir un grau personal igual al nivell del lloc sol·licitat: 2 punts.

c) Per posseir un grau personal inferior al nivell del lloc sol·licitat: 1 punt.

3. Antiguitat

Fins a un màxim de 20 punts:

– Per cada any complet d'antiguitat en la mateixa escala i categoria de la policia local o superior: 1,50 punts.

– Per cada any complet d'antiguitat en les categories inferiors de la policia local: 1,25 punts.

– Per cada any complet d'antiguitat prestat en altres forces i cossos de seguretat: 0,50 punts per any complet, fins a un màxim de 10 punts.

– Per cada any complet d'antiguitat prestat en qualsevol administració pública: 0,25 punts per any complet, fins a un màxim de 10 punts.

4. Altres mèrits

Fins a un màxim de 15 punts.

Coneixement del valencià acreditat amb el Certificat Oficial de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià:

– Certificat de coneixements orals: 0,75 punts

– Certificat de grau elemental: 1,25 punts

– Certificat de grau mitjà: 2,50 punts

– Certificat de grau superior: 3,00 punts

Coneixement d'un o més idiomes acreditats documentalment, mitjançant certificat lliurat per facultat o escola oficial reconeguda: 3 punts per cadascun. La superació dels distints cursos complets que conformen els estudis oficials de les distintes facultats o escoles oficials serà valorada a raó de 0,60 punts per curs complet.

5. Cursos organitzats per l'IVASP o organismes anàlegs

Fins a un màxim de 30 punts.

Per realització dels cursos organitzats per l'IVASP o homologats per ell, s'ajustarà al barem següent

Nombre d'hores Diploma Certificat

d'assistència d'aprofitament

De 20 a 50 0,50 1

De 51 a 100 1 2

De 101 a 150 2 3

De 151 a 200 3 4

De 201 a 250 4 5

Més de 250 5 7

Quan es tracte de cursos de duració inferior a la mínima susdita la puntuació vindrà donada per la suma del còmput d'hores i/o assistència. En el cas d'haver impartit hores com a professor en els cursos, seran puntuats amb el barem corresponent al certificat d'aprofitament, i sense que per este concepte es puguen superar el màxim de 10 punts.

Els cursos organitzats i impartits per l'IVASP, realitzats amb anterioritat a la data d'entrada en vigor de la Resolució de la Direcció General d'Interior, de 24 de març de 1995, sobre cursos de formació impartits per l'IVASP (10 d'abril de 1995), i els realitzats pel Ministeri de l'Interior, o altres ministeris o conselleries relacionats amb la funció policial o organismes anàlegs, escoles de policia de les corporacions locals o de comunitats autònomes ambdues expressament reconegudes per l'IVASP, seran valorats amb la puntuació corresponent al diploma d'assistència.

Els cursos bàsics de formació inicial i els cursos de capacitació no seran objecte de puntuació.

Els cursos de dispensa en un grau del requisit de titulació es puntuaran, si s'escau, com a cursos amb diploma d'assistència. I no seran puntuables si ja van tindre's en compte a l'efecte de titulació acadèmica per a la promoció interna.

6. Premis, distincions i condecoracions

Fins a un màxim de 10 punts.

Per estar en possessió de la placa col·lectiva al Mèrit Policial de la Generalitat Valenciana, 1 punt.

Per estar en possessió de la placa individual al Mèrit Policial de la Generalitat Valenciana, 3 punts.

Per estar en possessió de la medalla al Mèrit Policial de la Generalitat Valenciana, 2 punts.

Per ser objecte de felicitació o menció individual pel director general de la conselleria competent en matèria de policia local, 1 punt per cadascuna.

Per ser objecte de felicitació o menció col·lectiva pel director general de la conselleria competent en matèria de policia local, 0,25 punts per cadascuna.

Per condecoracions concedides per altres administracions públiques com a reconeixement a la lloable, extraordinària i meritòria actuació policial a títol individual, 0,50 punts per cadascuna. Si la condecoració és concedida a títol col·lectiu la puntuació serà de 0,25 punts per cadascuna.

Per premis, distincions, felicitacions o mencions concedides per altres administracions públiques com a reconeixement a la lloable, extraordinària i meritòria actuació policial a títol individual, 0,25 punts per cadascuna.

7. Altres mèrits específics

Fins a un màxim de 4 punts.

Seran valorats els coneixements en administració i gestió de recursos humans i informàtica, títols de socorrista aquàtic, primers auxilis, curs de submarinisme, arts marcials, defensa personal i també els cursos inclosos en el Pla de Formació Contínua i altres degudament acreditats i no valorats en els anteriors apartats, tots ells lliurement apreciats pel tribunal qualificador, fins a un màxim de 0,25 punts per mèrit acreditat.

La intervenció com a ponent en conferències i seminaris relacionats amb l'activitat policial, i reconeguts per l'IVASP seran valorats fins a un màxim de 0,50 punts.

Les publicacions relacionades amb l'activitat policial, seran valorades fins a un màxim de 0,75 punts per cadascuna.

Mapa web