Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDE de 23 de novembre de 2005, de la Conselleria de Justícia, Interior i Administracions Públiques, per la qual s'establixen els criteris mínims per a la selecció dels policies locals de la Comunitat Valenciana en les proves físiques, psicotècniques i de reconeixement mèdic.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 5148 de 02.12.2005
Número identificador:  2005/13285
Referència Base de Dades:  6092/2005
 



ORDE de 23 de novembre de 2005, de la Conselleria de Justícia, Interior i Administracions Públiques, per la qual s'establixen els criteris mínims per a la selecció dels policies locals de la Comunitat Valenciana en les proves físiques, psicotècniques i de reconeixement mèdic. [2005/13285]

El procediment d'accés a l'ocupació pública, està regit pels principis constitucionals d'igualtat, mèrit, capacitat i publicitat.

Quan es planteja la selecció per a llocs d'especial rellevància i repercussió social com és el cas de les Forces i Cossos de Seguretat i, en concret, de Policia Local, estes garanties constitucionals han d'anar acompanyades a què la selecció es faça també per a garantir unes aptituds òptimes en relació al perfil professional i les seues funcions com a servici públic, i una predicció objectiva suficient, que s'adaptarà adequadament al lloc en què desplegarà el seu treball.

Després de quasi una dècada de regulació dels criteris mínims per a la selecció dels policies locals de la Comunitat València, i amb la promulgació d'un nou orde legal en matèria de coordinació de les policies locals, calia procedir a l'actualització d'eixe règim jurídic per tal d'adaptar-lo a les noves exigències que requerix la selecció dels membres de les policies locals.

La modificació de l'actual regulació es fa més patent en el cas dels criteris de selecció per a les proves psicològiques. El repte de la modificació dels criteris va en la doble via: primer, per a garantir l'equitat objectiva en la selecció psicològica dels aspirants a policia local. Segon, evitar la publicació dels requisits psicològics, perquè no s'ensinistren els possibles aspirants i, en conseqüència, en les proves modifiquen les seues aptituds i actituds de manera que exposen en els resultats el que diuen ser i en realitat no són.

Igualment, en l'aspecte dels requisits mèdics, s'han introduït algunes modificacions que impliquen una millora a través de la llarga experiència acumulada en els anys de funcionament d'estos criteris.

Per això, d'acord amb el que estableix la disposició final primera del Decret 88/2001, de 24 d'abril, del Govern Valencià, pel qual s'establixen les bases i criteris generals uniformes per a la selecció, promoció i mobilitat de totes les escales i categories de les policies locals i auxiliars de policia local de la Comunitat Valenciana, la qual faculta esta Conselleria per a dictar totes les normes que calguen per al seu desplegament, en relació amb el Decret 153/2005, de 28 d'octubre, del Consell de la Generalitat, pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques, amb l'informe previ de la Comissió de Coordinació de Policies Locals de la Comunitat Valenciana,

ORDENE

Article únic

Les proves físiques, psicotècniques i el reconeixement mèdic que es realitzen en els processos de selecció per a la provisió de llocs de treball per a totes les escales i categories de les policies locals de la Comunitat Valenciana, s'ajustaran al barem que s'establix en els annexos I, II i III de la present Orde.

DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA

Les convocatòries dels llocs vacants en els cossos de policia local de la Comunitat Valenciana, que hagen sigut aprovades per l'òrgan competent de la corporació abans de l'entrada en vigor de la present Orde es regiran pel que disposen dites convocatòries.

DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA

Queden derogades l'Orde de 5 de desembre de 1994, de la Conselleria d'Administració Pública, i la de 22 de desembre de 1997 de la Conselleria de Presidència, per la qual s'establixen els criteris mínims per a la selecció dels policies locals de la Comunitat Valenciana en les proves físiques, psicotècniques i de reconeixement mèdic.

DISPOSICIÓ FINAL

La present Orde vigirà l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

València, 23 de novembre de 2005

El conseller de Justícia, Interior i Administracions Públiques

MIGUEL PERALTA VIÑES

ANNEX I

Barems de les proves físiques que es realitzen en els processos selectius per a la provisió de llocs de treball per a totes les escales i categories de les policies locals de la Comunitat Valenciana

A) Torn lliure. Escala bàsica. Categoria agent. Proves físiques

De caràcter obligatori i eliminatori.

Consistirà a superar les proves d'aptitud física que posen de manifest la capacitat per a l'exercici del lloc de treball i el contingut i les marques mínimes de les quals seran, com a mínim, les següents:

1. Enfilada de corda amb presa de peus: hòmens, 4 metres; dones, 3 metres

2. Salt de longitud amb carrera: hòmens, 4 metres, dones, 3,80 metres.

3. Salt d'altura: hòmens, 1,10 metres; dones, 1 metre.

4. Carrera de velocitat en 60 metres: hòmens, 10 segons; dones 12 segons.

5. Carrera de resistència en 1.000 metres: hòmens; 4 minuts; dones, 4 minuts 10 segons

Si l'Ajuntament decidix establir una prova de natació, el contingut i marca mínims seran:

6. Natació, en 50 metres: hòmens, 57 segons; dones, 1 minut.

La qualificació de l'exercici serà d'apte o no apte i s'han de superar, com a mínim, quatre de les proves per a ser qualificat com a apte.

B) Torn lliure i promoció interna

Per a totes les escales i categories excepte l'escala bàsica categoria agent quan siga pel torn lliure.

Consistirà a superar les proves d'aptitud física que posen de manifest la capacitat per a l'exercici del lloc de treball i el contingut i marques mínimes de les quals seran, com a mínim, les següents i segons el quadre d'edats:

BAREM D'EDATS MASCULÍ

QUADRE D'EDATS 1 2 3

Fins a 30 anys 4'20» 3,75 m. 60»

De 31 a 35 anys 4'50» 3,50 m. 1'10»

De 36 a 40 anys 5'30» 3,25 m. 1'25»

De 41 a 45 anys 10' 3,00 m. 1'30»

De 46 a 50 anys 11' 2,75 m. 1'40»

Més de 50 anys 12' 2,40 m. 1'55»

BAREM D'EDATS FEMENÍ

QUADRE D'EDATS 1 2 3

Fins a 30 anys 4'50» 3,10 m. 1'10»

De 31 a 35 anys 5'20» 2,90 m. 1'20»

De 36 a 40 anys 6'00» 2,70 m. 1'35»

De 41 a 45 anys 11' 2,50 m. 1'45»

De 46 a 50 anys 12' 2,30 m. 1'55»

Més de 50 anys 13' 2,10 m. 2'10»

Proves

1. Carrera de resistència 1.000 metres

2. Salt de longitud amb carrera

3. Natació 50 metres.

La qualificació de l'exercici serà d'apte o no apte i s'han de superar com a mínim dues de les tres proves per a ser declarat apte.

La superació d'esta prova tindrà una validesa de quatre anys des de la realització, fins al dia de l'acabament del termini de presentació de les instàncies, amb independència de l'edat de l'aspirant i queden exempts de realitzar-la aquells que, en este període, les hagen superat.

La valoració de les proves d'aptitud física en les proves de salt serà feta mesurant la distància efectiva.

ANNEX II

Quadre d'exclusions mèdiques a incloure en els processos selectius per a la provisió de llocs de treball per a totes les escales i categories de les policies locals de la Comunitat Valenciana.

A. Quadre d'exclusions mèdiques d'aplicació als processos de selecció de policies locals de la Comunitat Valenciana per torn lliure, escala bàsica, categoria d'agent

1. Obesitat o primesa superior al 25% del pes ideal, calculat segons la fórmula PI=0,75 (talla en cm-150) + 50, en aquells aspirants amb complexió atlètica s'acceptarà un 40% d'excés de la solució que resulte d'aplicar la fórmula anterior.

2. Ulls i visió:

2.1. Agudesa visual sense correcció inferior als dos terços de la visió normal en ambdós ulls.

2.2. Despreniment de retina.

2.3. Estrabisme.

2.4. Hemianòpsies.

2.5. Discromatòpsies.

2.6. Qualsevol altre procés patològic que, segons el parer dels assessors mèdics, dificulte de manera important l'agudesa visual.

3. Oïts i audició

3.1. Agudesa auditiva que supose una pèrdua entre 1.000 i 3.000 hertzis a 35 decibels o de 4.000 hertzis a 45 decibels.

4. Aparell locomotor

Alteracions de l'aparell locomotor que limiten o dificulten el desplegament del treball, o que puguen agreujar-se, a juí dels assessors mèdics, amb l'exercici del lloc de treball (patologia òssia d'extremitats, retraccions o limitacions funcionals de causa muscular o articular, defecte de columna vertebral i altres processos ossis, musculars i articulars).

5. Aparell digestiu

Qualsevol procés digestiu que, segons el parer dels assessors mèdics, dificulte l'exercici del lloc de treball.

6. Aparell cardiovascular

Hipertensió arterial de qualsevol causa, que no ha de sobrepassar les xifres en repòs els 150 mm/hg en pressió sistòlica i els 85 mm/hg de pressió diastòlica; varius o insuficiència venosa perifèrica i, també, qualsevol altra patologia o lesió vascular que, al paper dels assessors mèdics, puga limitar l'exercici del lloc de treball.

Segons el parer dels assessors mèdics es podrà repetir la prova quan concórreguen circumstàncies que així ho aconsellen.

7. Aparell respiratori

L'asma bronquial, la broncopatia obstructiva, el pneumotòrax espontani (en més d'una ocasió) la tuberculosi pulmonar activa i altres processos de l'aparell respiratori, que dificulten el desplegament del treball.

8. Sistema nerviós

Epilèpsia, depressió, psicosi, tremolor de qualsevol causa, alcoholisme, toxicomania i altres processos patològics que dificulten el desplegament de la seua funció.

9. Pell i fànera

Cicatrius que produïsquen limitació funcional i altres processos que dificulten o limiten el desplegament de la funció.

10. Altres processos patològics

Diabetis, malalties transmissibles en activitat, malalties immunològiques sistèmiques, intoxicacions cròniques, hemopaties greus i qualsevol altre procés que, segons el parer dels assessors mèdics, limite o incapacite per al desplegament del treball.

B. Quadre d'exclusions mèdiques d'aplicació als torns de promoció interna i mobilitat per a totes les escales i categories. Per al torn lliure per a les escales superior, tècnica i bàsica (oficials) en els supòsits en què l'aspirant ostente la condició de funcionari de carrera en situació d'actiu en els cossos de policia local de la Comunitat Valenciana

1. Obesitat o primesa manifesta que dificulten o incapaciten per a l'exercici del lloc de treball.

2. Ulls i visió.

2.1. Agudesa visual amb correcció o sense inferior als dos terços de la visió normal en ambdós ulls.

2.2. Hemianòpsia completa i absoluta.

3. Oïts i audició.

Agudesa auditiva biaural amb correcció o sense que supose pèrdua entre 1.000 i 4.000 hertzis a 45 decibels.

4. Aparell locomotor.

Qualsevol patologia òssia d'extremitats que produïsquen retraccions o limitacions funcionals de causa muscular o articular.

5. Aparell digestiu.

Qualsevol procés digestiu que segons el parer dels assessors mèdics, dificulte de forma important l'exercici del lloc de treball.

6. Aparell cardiovascular.

Hipertensió arterial mal controlada que no pot sobrepassar les xifres en repòs els 170 mn/hg en pressió sistòlica i els 95 mn/hg en pressió diastòlica; al parer dels assessors mèdics. La prova podrà repetir-se quan concórreguen circumstàncies que així ho aconsellen.

Varius ulceroses. Tromboflebitis. Insuficiència cardíaca severa. Hipertròfia ventricular esquerra descompensada. Infart de miocardi.

7. Aparell respiratori.

La bronquiopatia crònica obstructiva. El pneumotòrax espontani (en més d'una ocasió).

8. Sistema nerviós.

Epilèpsia, alcoholisme i toxicomania.

9. Pell i fànera.

Cicatrius que produïsquen limitacions funcionals.

10. Altres processos patològics.

Malalties immunològiques sistemàtiques. Intoxicacions cròniques. Hemopaties greus.

11. I qualsevol procés patològic que segons el parer dels assessors mèdics limite o incapacite l'aspirant per al lloc de treball a què s'opta.

ANNEX III

Barems per al reconeixement psicotècnic que es realitze en els processos selectius per a la provisió de llocs de treball per a totes les escales i categories de les policies locals de la Comunitat Valenciana.

A. Descripció dels factors a mesurar en el procés de selecció

I. APTITUDS MENTALS

Intel·ligència general

Capacitat per a comprendre situacions i esdeveniments, les relacions que hi ha entre ells, poder captar les estructures de les relacions i tindre un mètode sistemàtic de raonament.

Raonament verbal

Constitueix una mesura de l'aptitud per a comprendre conceptes, expressats a través de la paraula. Valora especialment la capacitat per a abstraure, generalitzar i pensar de manera constructiva. Constituix un valuós índex del nivell ocupacional a què un subjecte pot aspirar, ja que en molts treballs hi ha una relació positiva entre el nivell de responsabilitat que tenen assignat i el grau de profunditat amb què han de ser compreses les idees expressades verbalment.

Raonament abstracte

Consisteix en l'habilitat mental amb formes no verbals. Ja que l'habilitat per a raonar amb paraules no és idèntica a l'habilitat per a raonar amb figures, les mesures de raonament abstracte no substituixen adequadament el raonament verbal, però poden servir com a element de confrontació.

Rapidesa i precisió perceptiva

Suposa l'habilitat de realitzar una anàlisi ràpida de situacions complexes. Les mesures d'este factor mesuren la rapidesa de resposta en treballs de tipus perceptiu.

Capacitat d'atenció i resistència a la fatiga mental

Les proves que avaluen este factor exigixen una gran concentració i resistència a la monotonia. En conseqüència, amb escales d'avaluació d'este factor es pot apreciar l'aptitud o capacitat per a concentrar-se en treballs, la principal característica dels quals siga la rapidesa perceptiva, junt amb l'atenció continuada.

Memòria visual

Capacitat per a recordar situacions, esdeveniments, objectes, etc. A través del sentit de la vista.

II. PERSONALITAT

Factors de personalitat comuna a tots els opositors:

Estabilitat emocional

Persona amb molt de control de les seues emocions i de la conducta en general. Emocionalment estable, serena i difícil d'alterar davant de les demandes de l'entorn i les seues emocions. Cuidadosa i oberta a les relacions socials. Evidencia el que comunament es coneix com a “respecte a si mateix” i té en compte la reputació social.

Sentit de disciplina i de l'autoritat

Persona que es conforma a les normes i demandes dels seus superiors. Pot ser sòbria i digna de confiança, així com dominada pel sentit del deure; perseverant, responsable i organitzada.

Seguretat en u mateix

Persona segura de si mateix en el que fa i com ho fa, que confia en les seues possibilitats i recursos. Manifesta capacitat pràctica i realista. La confiança en si mateix i la capacitat per a interactuar en diferents situacions és madura i poc ansiosa.

Capacitat empàtica i de maneig de la relació interpersonal. Deplegament de conductes cooperatives.

Persona socialment desimbolta, no inhibida, amb bona capacitat per a aconseguir i mantindre contactes personals, així com de posar-se en el lloc dels altres. Manifesta capacitat d'integració en el grup, d'ajuda als altres i es mostra amable i cooperativa amb els companys. Persona adaptable, animosa, interessada pels altres. Bona col·laboradora amb el treball del grup.

Neutralitat efectiva en l'exercici professional. Honestedat i integritat

Persona responsable, organitzada i disciplinada; les seues metes es troben dins de la normativa social. Fa el que és socialment correcte i seguix estrictament les normes, fent el que és acceptat i idoni. S'esforça per millorar i donar un treball de qualitat.

Tolerància

Persona comprensiva amb els modes de pensar i actuar aliens i disposada a adaptar-se a les situacions. Manifesta interessos amplis cap a altres modes i formes culturals.

FACTORS ESPECÍFICS EN FUNCIÓ DE LA CATEGORIA A QUÈ S'OPTA:

Sentit de la iniciativa. Il·lusió i entusiasme. Capacitat d'automotivació

Persona no inhibida, disposada a intentar coses noves, que pot suportar sense fatiga les vicissituds del tracte amb la gent i les situacions emocionals aclaparadores. La seua decisió de canviar de situació professional es basa principalment en la satisfacció de les seues necessitats superiors com a persona i busca el desplegament màxim de les seues capacitats integrat en l'organització a què pertany o busca pertànyer. Manifesta capacitat de sentir-se satisfet respecte a la seua ocupació i es preocupa per la seua activitat.

Lideratge. Maneig de grups

Persona que disposa de qualitats personals basades en la confiança en si mateix i en una dinàmica de relació amb els membres del seu grup, que fa que es motiven i actuen per a aconseguir els objectius de l'organització i es constituïx com a guia i conductor. Manifesta, a més, una disposició positiva a treballar amb grups de persones, des d'una posició de poder, harmonitzant motivacions i conductes dels seus components, per tal d'optenir el millor resultat possible per als fins de l'organització i la major satisfacció dels implicats. Comporta conéixer i controlar els processos, rols i relacions que constitueixen la dinàmica del grup.

Presa de decisions

Persona que disposa d'estratègies de decisió per a identificar la situació a canviar i desplegar les etapes per a elaborar i seleccionar les alternatives més adequades en funció del context actual i dels efectes futurs.

Resolució de conflictes

Persona amb actitud positiva cap a l'afrontament de conflictes, humans i organitzacionals, amb un enfocament pràctic i amb expectatives d'èxit. L'aspirant assumeix el conflicte, no com un problema ple d'angoixa i tensió, sinó més prompte com un repte a abordar i superar.

A més de considerar-se el perfil proporcionat per les puntuacions obtingudes en estos factors, s'avaluaran especialment aquells factors que indiquen la possible aparició de patologies com ara depressió, trastorns paranoides o qualsevol altre tipus d'alteració psicològica que impossibilite un funcionament professional adequat.

B. Normes i requisits generals

QUALIFICACIÓ GLOBAL

– La qualificació dels exercicis psicotècnics serà d'APTE o NO APTE.

– En considerar-se diferents puntuacions en els barems aptitudinals i existir una diferent ponderació dels factors de personalitat per a cada escala i categoria, l'obtenció de la qualificació d'apte en una selecció destinada a cobrir un lloc concret de l'escala no serà homologable per a un altre lloc.

Factors aptitudinals

– Dels factors aptitudinals han de superar-se quatre dels cinc o sis proposats, entre els quals cal que estiga el d'intel·ligència general.

– En el cas de mobilitat i promoció interna, dins de la mateixa escala, dels candidats, no caldrà que realitzen les proves d'avaluació de les aptituds mentals i únicament han de fer les proves relacionades amb els aspectes de personalitat.

Factors actitudinals

• En relació amb la personalitat, una vegada superades les puntuacions mínimes en les escales de control de les respostes (sinceritat, desitjabilitat social o qualsevol altra anàloga), haurà de realitzar-se una anàlisi global de l'estructura de personalitat.

• Es procedirà a esta anàlisi mitjançant:

– La realització de tests psicotècnics que avaluen els factors de personalitat mencionats anteriorment.

– La realització d'una entrevista personal a cadascun dels aspirants que hagen superat les proves aptitudinals, i es puntuarà correctament en les escales de control de resposta en els tests psicològics i que presente un perfil de personalitat d'acord amb el requerit.

• En cada escala es tindran en compte especialment uns factors de personalitat (vegeu l'apartat C).

• En aquells casos en què la plaça a què s'opta corresponga a direcció de plantilla, s'avaluaran especialment els factors següents: sentit de la iniciativa, il·lusió i entusiasme, capacitat d'automotivació, lideratge, maneig de grups, presa de decisions i resolució de conflictes.

• Es consideraran no aptes aquells candidats que:

– No superen els criteris mínims en les escales de sinceritat, desitjabilitat social o qualsevol altra anàloga que valide les respostes dels subjectes.

– No oferisquen el perfil idoni segons els barems exigits.

– Que presenten puntuacions que indiquen alteracions psicològiques que impossibiliten o dificulten un funcionament professional adequat.

• En totes les escales i categories es contrastaran els resultats obtinguts mitjançant una entrevista.

C. Barems específics per a cada escala i categoria

1. Agent oposició lliure

Aptituds (població de comparació –barems-: població general)

Intel·ligència general: 40

Raonament verbal: 40

Raonament abstracte: 40

Rapidesa i precisió perceptiva: 45

Capacitat d'atenció i resistència a la fatiga mental: 45

Memòria visual: 45

Personalitat. Tots els factors de personalitat indicats com a comuns i, especialment:

Estabilitat emocional.

Sentit de la disciplina i de l'autoritat

Tolerància.

2. Agent mobilitat

Aptituds (població de comparació –barems-: població general)

Intel·ligència general: 40

Raonament verbal: 40

Raonament abstracte: 40

Rapidesa i precisió perceptiva: 45

Capacitat d'atenció i resistència a la fatiga mental: 45

Memòria visual: 45

Personalitat. Tots els factors de personalitat indicats com a comuns i, especialment:

Estabilitat emocional.

Sentit de la disciplina i de l'autoritat

Tolerància.

3. Oficial oposició lliure

Aptituds (població de comparació –barems-: població general)

Intel·ligència general: 40

Raonament verbal: 40

Raonament abstracte: 40

Rapidesa i precisió perceptiva: 45

Capacitat d'atenció i resistència a la fatiga mental: 45

Memòria visual: 45

Personalitat. Tots els factors de personalitat indicats com a comuns i, especialment:

Estabilitat emocional.

Sentit de la disciplina i de l'autoritat

Tolerància.

4. Oficial promoció interna i mobilitat

Aptituds (població de comparació –barems-: població general)

Intel·ligència general: 40

Raonament verbal: 40

Raonament abstracte: 40

Rapidesa i precisió perceptiva: 45

Capacitat d'atenció i resistència a la fatiga mental: 45

Memòria visual: 45

Personalitat. Tots els factors de personalitat indicats com a comuns i, especialment:

Estabilitat emocional.

Sentit de la disciplina i de l'autoritat

Tolerància.

5. Inspector oposició lliure

Aptituds (població de comparació –barems-: mostres de diplomats universitaris o mostres de caps intermedis)

Intel·ligència general: 45

Raonament verbal: 45

Raonament abstracte: 45

Rapidesa i precisió perceptiva: 45

Capacitat d'atenció i resistència a la fatiga mental: 45

Memòria visual: 45

Organització lògica: 45

Personalitat. Tots els factors de personalitat indicats com a comuns i, especialment:

Sentit de la iniciativa. Il·lusió i entusiasme. Capacitat d'automotivació.

Presa de decisions.

Resolució de conflictes.

6. Inspector promoció interna i mobilitat

Aptituds (Població de comparació –barems-: mostres de diplomats universitaris o mostres de caps intermedis)

Intel·ligència general: 45

Raonament verbal: 45

Raonament abstracte: 45

Rapidesa i precisió perceptiva: 45

Capacitat d'atenció i resistència a la fatiga mental: 45

Memòria visual: 45

Organització lògica: 45

Personalitat. Tots els factors de personalitat indicats com a comuns i, especialment:

Sentit de la iniciativa. Il·lusió i entusiasme. Capacitat d'automotivació.

Presa de decisions.

Resolució de conflictes.

7. Intendent oposició lliure

Aptituds (població de comparació –barems-: mostres de diplomats universitaris o mostres de caps intermedis)

Intel·ligència general: 50

Raonament verbal: 50

Raonament abstracte: 50

Rapidesa i precisió perceptiva: 45

Capacitat d'atenció i resistència a la fatiga mental: 45

Memòria visual: 45

Organització lògica: 45

Personalitat. Tots els factors de personalitat indicats com a comuns i, especialment:

Sentit de la iniciativa. Il·lusió i entusiasme. Capacitat d'automotivació.

Lideratge.

Presa de decisions.

Resolució de conflictes.

8. Intendent promoció interna i mobilitat

Aptituds (Població de comparació –barems-: mostres de diplomats universitaris o mostres de comandaments intermedis)

Intel·ligència general: 50

Raonament verbal: 50

Raonament abstracte: 50

Rapidesa i precisió perceptiva: 45

Capacitat d'atenció i resistència a la fatiga mental: 45

Memòria visual: 45

Organització lògica: 45

Personalitat. Tots els factors de personalitat indicats com a comuns i, especialment:

Sentit de la iniciativa. Il·lusió i entusiasme. Capacitat d'automotivació.

Lideratge.

Presa de decisions.

Resolució de conflictes.

9. Intendent principal i intendent general, oposició lliure

Aptituds (població de comparació –barems-: mostres de llicenciats universitaris o mostres de directius)

Intel·ligència general: 55

Raonament verbal: 55

Raonament abstracte: 55

Rapidesa i precisió perceptiva: 45

Capacitat d'atenció i resistència a la fatiga mental: 55

Memòria visual: 55

Organització lògica: 50

Personalitat. Tots els factors de personalitat indicats com a comuns i, especialment:

Sentit de la iniciativa. Il·lusió i entusiasme. Capacitat d'automotivació.

Lideratge.

Presa de decisions.

Resolució de conflictes.

10. Intendent principal i intendent general promoció interna i mobilitat

Aptituds (població de comparació –barems-: mostres de llicenciats universitaris o mostres de directius)

Intel·ligència general: 55

Raonament verbal: 55

Raonament abstracte: 55

Rapidesa i precisió perceptiva: 45

Capacitat d'atenció i resistència a la fatiga mental: 55

Memòria visual: 55

Organització lògica: 50

Personalitat. Tots els factors de personalitat indicats com a comuns i, especialment:

Sentit de la iniciativa. Il·lusió i entusiasme. Capacitat d'automotivació.

Lideratge.

Presa de decisions.

Resolució de conflictes.

Mapa web